SMIRILA SE SITUACIJ

Vodostaj Dunava opada, ukida se izvanredno stanje obrane

vukovar,poplava,dunav
Davor Javorović/PIXSELL
19.06.2013.
u 12:42

Vodostaj Dunava kod Vukovara opada pola centimetra na sat i jutros je iznosio 688 centimetara

Tijekom sutrašnjeg dana na Dunavu, kod Vukovara, biti će ukinuto izvanredno stanje obrane od poplava. Najavljeno je to na današnjoj redovitoj sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje u Vukovaru koji se, kako je rečeno, radi smirivanja situacije na terenu više neće sastajati.

– Jučer smo ukinuli izvanredno stanje na Dravi, a tijekom sutrašnjeg dana isto ćemo učiniti i na Dunavu. Vodostaj Dunava kod Vukovara opada pola centimetra na sat i jutros je iznosio 688 centimetara. Kako vodostaj Dunava bude dalje opadao i mi ćemo na terenu poduzimati određene radnje - rekao je direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić.

Još jednom je istakao veliki posao koji je učinjen na cijelom branjenom području u protekla tri tjedna što je doprinijelo da se Dunav ne izlije i ne pričini ogromne materijalne štete koje su prijetile. Najavio je i da će se i dalje budno pratiti sva dešavanja na branjenim područjima te da će Hrvatske vode biti spremne za reakciju ukoliko bude potrebe. Očekuje se i da će za 4-5 dana biti normaliziran i riječni promet koji je zaustavljen radi visokih vodostaja.

Iznimno zadovoljan učinjenim je i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je najavio početak normaliziranje stanja u gradu.

– S padom vodostaja započinje i posao uklanjanja zečjih nasipa i vraćanja grada u prvobitno stanje. Krenut ćemo od centra grada. Uskoro će biti obavljene i procjene nastalih šteta na privatnim objektima. Svakako da ću se obratiti i predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću da nam se pomogne oko tretiranja komaraca jer je za očekivati da će ih se poslije ove visoke vode pojaviti još više - najavio je Sabo. Posebnu zahvalu uputio je svima koji su na bilo koji način pomogli Vukovaru u obrani od poplava. Najavio je i mogućnost da se svim dragovoljcima koji su proteklih dana bili u Vukovaru uputi zahvalnica.

>> Pogledajte fotografije poplavljenih područja snimljene iz zraka!

>> Vodostaj Dunava iznosio je 724 centimetra, drugi najviši u povijesti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije